Terapies Assistides amb cavalls

Més enllà del que es evident, els cavalls capten la nostra energia, els moviments del nostre cos i les nostres intencions, el seu estat d'alerta constant per fugir dels depredadors els ha fet desemvolupar un sofisticat sistema de detecció que els ha portar a seguir existint com especie.
Al entrar en el que es el seu espai, ho fem sabent que es així i de manera respectuosa, l'apropament es fa silenciosa i lentament.

En aquest cas m'interessa tocar la Tanzim, haig de despertat el seu interes, el seu apropament ho demostra.

La seva mare també s'apropa a veure que fem, ella l'hi ha permés acostar-se ja que sap que no hi ha perill... sembla que soc de confiança. Reconeixement, acostament...

Ella es petita, curiosa, juganera ...... les seves potes tenen força suficient per involuntariament donar-me un cop entre joc i descobriment, marco els límits fins aqui, per a mi es suficient.


La Carla, la Darling i l'Hidalgo, sota l'atenta mirada de la Darling va acompanyar el seu fill i permtere que la Carla el toqui i interactuin.


La Carla uns moments d'esbarjo jugant i corrents amb la Griselda.


Amb els cavalls podem aconseguir connexions que ens permetin comprendre els nostres processos, mostren, si ens deixem com estem en aquell moment, no com soc ni com em comporto, com estic en aquest precís moment."El aquí i ara" l'etern present es l'unic que existeix per ells i que tant ens costa als humans aconseguir, transitant constantment anclats en el passat o projectant cap el futur. Ajuden a integrar i impulsar els canvis, estan presents en el procés observant i mostrant sens judicis. El que hi ha es mostra, sense mes i ens acompanyen fins on volem arribar.

Qui pot fer teràpies assistides per cavalls? Ho pot fer qualsevol persona que vulgui saber com es el contacte amb els cavalls, conèixer els cavalls i a través ells un mateix. Especialment per adolescents en aquest procés tant complicat per ells, els ajuda a desenredar la madeixa, aprendre responsabilitzar-se, entendre aquest canvis físics, emocionals i mentals. Fomenta la superació, la voluntat, el treball en equip, l'autoestima...

Destacaria l'entorn, espai obert natura, ritme sense pressions, personalitzat i adaptant-se al canvis que es van experimentant dia a dia, obert a la creativitat, a l'expressió, cavalls sans que viuen en llibertat, respectant les seves hores de descans i esbarjo els fan estar en disponibilitat emocional i psicològica tant bàsica per un bon treball respectuós amb els cavalls i les persones.



Terapeutes:
Carla Güibas Arnau- Fisioterapeuta- Equinoterapeuta,
Anna M Arnau Barceló– Terapeuta de Shiatsu i moviment, Giodo Shiatsu, Formació Gestalt.
Nascudes en un familia de gran tradició i estima envers els cavalls, que hem heretat del besavi-avi, pare- avi, transmesa al nostres fills i fidelment guardada per en Josep Maria que es qui ha agafat el relleu d'aquesta tradició.
Centre d'Equinoterapia Unicorn Blanc- Hipica Arnau Empuriabrava. Telf 972-250745- Mòbil 639700633

Comentarios

Entradas populares de este blog

Oración de las mujeres guardianas de la Tierra

Las 12 barreras de la comunicación

El Ikigai